Sorun Çözüldü iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Nasıl Formatlanır?

'İphone Teknik Servis' forumunda halo6363 tarafından 9 Mayıs 2018 tarihinde açılan konu

  1. halo6363

    halo6363 Süper Kullanıcı

    Kullanmakta olduğunuz veya başka birinden alıp kullanacağınız iPhone 8 veya iPhone 8 Plus modelinde kişisel bilgi ve veri temizlemesi yapmak için telefonu formatlamanız gerekmektedir. Fabrika ayarlarına geri dönme olarak bilinen formatlama işlemi telefondaki tüm kişisel verileri temizleyip telefonun kutudan çıkarıldığı haline geri getirir.

    iPhone 8 ve iPhone 8 Plus telefonlarını formatlayabilmek için iki farklı yöntem mevcuttur. İlk yöntem menüye ulaşabilir durumda olduğunuzda ayarlardan yapabileceğiniz sıfırlama yöntemidir. İkincisi ise daha çok herhangi bir nedenden dolayı menüye ulaşamadığınız durumda telefonu kurtarma moduna alıp iTunes üzerinden geri yükleme yöntemidir.

    Formatlama işlemine başlamadan önce iCloud bilgilerinizi bildiğinizden emin olun. Eğer hesabınızı veya hesabın şifresini bilmiyorsanız format sonrası kurulum aşamasında kalabilirsiniz.

    Telefonu menüden formatlamak için Ayarlar – Genel – Sıfırla – Tüm içerik ve ayarları sıfırla yolunuz izleyerek telefonu sıfırlayabilirsiniz. İşlemi uygularken telefon sizi birkaç defa uyaracaktır. Eminseniz iki onaydan sonra telefon kendini kapatıp yeniden başlatacaktır. Telefon açıldığında kendinize göre kişiselleştirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
    İkinci yöntem için data kablosuna ve iTunes kurulu bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. Telefonu açık şekilde veya kurtarma modunda bilgisayara bağladığınızda iTunes bağlı cihazı bildirip geri yükleme seçeneğini size bildirecektir.

    iTunes sıfırlaması ile ilgili detaylı bilgi için konuya göz atabilirsiniz.
    Apple iOS işletim sistemi kullanan akıllı telefon, tablet, müzik çalar gibi herhangi bir mobil cihazınız var ve yazılımsal olduğunu düşündüğünüz sorunlardan ötürü cihazı sıfırlamak istiyorsanız bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz.

    Apple ürünlerinde diğer bir çok akıllı telefonda olduğu gibi donanımdan format seçeneği yoktur. Yani herhangi bir nedenden dolayı cihaza erişim sağlayamıyorsanız, cihazı tuşlarla formatlayamazsınız! Apple ürünlerinde cihazı sıfırlamak için ya menüye erişebiliyor olmanız ya da iTunes üzerinden yazılım yüklemesi yapmanız gerekir.

    Anlatacağımız yöntem iPhone 3, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6/6 Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8Plus ve iPhone X gibi tüm Apple marka akıllı telefonlar ile iOS işletim sistemi kullanan tüm mobil ürünleri için geçerlidir!

    Eğer Apple cihazınızda bağlı bir hesap varsa ve ‘iPhone’umu Bul’ özelliği açıksa işlem sonrası, kurulum sırasında bu bilgilerin girilmesi gerekir! Yani sıfırlama, yazılım yükleme işlemleri Apple ya da iCloud hesabı varsa bu hesaplar kalkmayacaktır!

    iPhone gibi iOS işletim sistemi kullanan tüm ürünlerde sıfırlama işlemi için Menü> Ayarlar> Genel> Sıfırla> Tüm içerik ve ayarları sil yörüngesini izleyip onay vermelisiniz. Bunun için sizden telefona bağladığınız Apple kimliği ve şifresi istenebilir. Unuttuğunuz taktirde sıfırlama işlemi yapamazsınız. Bu yüzden Apple kimliğinizi yoğun olarak kullanmıyorsanız, bir kenara kaydetmekte fayda var.
    Diğer bir seçenek ise yukarıda da belirttiğimiz gibi iTunes üzerinden yazılım yüklemesi yapmak. Bu yöntem ön belleği de temizleyeceğinden cihazın daha verimli çalışmasını sağlar ve aynı zamanda en güncel yazılımı da cihaza yükler. Bunun için öncelikle Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın! ve kurun.


    Daha sonra veri kablosunu bilgisayara bağlayın ve bekleyin. Cihazı kabloya bağlamadan önce Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın! almalısınız.

    APPLE RECOVERY MODE (KURTARMA-ONARIM MODU)

    Apple cihazınızı recovery mode’a alabilmek için öncelikle cihazı kapatın.


    Daha sonra ekranın altında bulunan Home(Ana ekran) tuşuna basılı tutun. Home tuşuna basılı tutarken cihazı daha önce bilgisayara bağladığınız veri kablosuna takın ve parmağınızı Home tuşundan çekmeyin.

    Bir süre sonra cihaz ekranında elma simgesi çıkacak ve hemen ardından aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız.

    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!


    Bu ekranı görene kadar parmağınızı orta tuştan çekmeyin, ekran belirdiğinde tuşu bırakabilirsiniz.

    Cihaz kabloya bağlandığında program tarafından otomatik olarak bulunur ve aşağıdaki gibi bir uyarı verir.

    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Bu aşamada önce ‘Tamam‘, sonra da ‘iPhone’a Geri Yükle…‘ butonlarını tıklamalısınız.

    Yeni aşamada program telefon için uygun yazılımı bulur ve aşağıdaki gibi bir bildirimde bulunur.

    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Burada ‘Geri Yükle ve Güncelle‘ butonunu tıklayarak onay vermelisiniz.

    Onay sonrası program güncel yazılımı indirmeye başlayacaktır, yazılım indirilmesini bekleyin. Bu esnada programın vermiş olduğu uyarıları yoksaymanızda bir sakınca yok. Çünkü yazılım inmesi bilgisayarınızın ve internet hızınızın kalitesine göre değişebilir. Bu aşamada telefon onarım modundan çıkabilir. Uyarıların sebebi genelde bu olur. Cihazı tekrar kurtarma moduna alarak, bağlamak için yazılım indirilmesini bekleyebilirsiniz.

    Eğer cihaz kurtarma modundan çıkmazsa işlem otomatik olarak devam eder. Yazılım indirme sırasında kurtarma modundan çıkmış bir Apple ürünü için işlemleri baştan başlatmak zorunda kalırsınız. Tabii tek bir farkla; bu sefer yazılım indirilmesini beklemezsiniz, gerekli yazılım ilk sefer indirilmiş olur.

    Yazılım indirildikten sonraki aşamalar çok basittir. İşlem için dikkat etmeniz gereken detaylar buraya kadar olan kısımdı! Yani yukarıdaki işlemleri başarıyla geçebilirseniz, işlem iTunes tarafından otomatik olarak bitirilir. Süreç esnasında iTunes bildirim ekranında aşağıdaki gibi ifadelerle karşılaşabilirsiniz.

    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Linkleri görmek için lütfen Üye Olun veya Giriş yapın!



    Bu bildirimlerin hepsi işlemin başarıyla sürdüğü anlamına gelir. Bu aşamalara gelmeden cihaz ekranı da değişir ve yazılım yükleme ekranı görünür.

    İşlem başarıyla tamamlandığında ‘Cihazınız fabrika ayarlarına geri döndürüldü ve yeniden başlıyor. Lütfen bağlı bırakın.Yeniden başladıktan sonra iTunes penceresinde gözükecektir.‘ şeklinde bir bildirim alırsınız.

    Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey cihaz kurulumunu yapmak ve varsa yedeklerinizi geri yüklemek. İşlem tamam!
     
    Pratik bunu beğendi.
  2. Pratik

    Pratik Administrator

    Ellerine sağlık ustam
     
    halo6363 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş